איך להוריד קורטיזול בדרכים טבעיות
אין זה משנה כמה אזעקות כבר חווינו, הקולות העולים ויורדים שמגיחים אל חיינו לפתע ושולחים אותנו במהירות למצוא מחסה, הם דבר שאי אפשר להתרגל אליו.
גם אחרי אינספור מראות קשים שראינו על מסכי הטלוויזיה, תוצר של המלחמה המתמשכת כבר למעלה משנה, הלב נותר פצוע מהסיפורים קורעי הלב.
המצב הביטחוני הכבד מעיב על חיינו ויוצר תחושת חוסר ודאות, מתח ועצב שמחלחלים לכל שכבות האוכלוסייה. צעירים ומבוגרים כאחד מתמודדים עם רגשות קשים של חרדה, דיכאון, תסכול וכעס, שפוגעים בחוסן הנפשי שלנו ומעצימים את רמות הסטרס היומיומיות, כאשר הגוף נפגע במישור הנפשי והפיזי.
תוכן עניינים
מהו קורטיזול ואיך הוא משפיע על הגוף שלנו?
אך הגוף כמו תמיד אינו מרים ידיים בהכנעה, אלא ממהר “להילחם”.
במצבי לחץ כמו אלה שכולנו חווים בעוצמות שונות בימים אלו, הוא נוקט בתגובה מיידית, כמעט אוטומטית, כדי להגן עלינו.
במצבים שכאלה בלוטות חשובות בגוף נכנסות לפעולה. מדובר בבלוטת יותרת המוח (ADH) ומבלוטת יותרת הכליה (האדרנל), כגון אדרנלין, נור-אדרנלין, והורמון הסטרס המוכר ביותר והוא הקורטיזול.
תפקידם של ההורמונים הללו הוא קריטי. הם מאפשרים לגוף להתמודד עם סכנה ולשרוד מצבי לחץ.
האדרנלין משחרר אנרגיה בשרירים ומעלה את קצב פעימות הלב, כך שנוכל להתמודד עם איום פיזי במהירות. במקביל, נור-אדרנלין מסייע בהגברת זרימת הדם לאיברים חיוניים כמו המוח ושרירי השלד.
גם הקורטיזול נכנס לפעולה. תפקידו המרכזי הוא לשמור על יציבות גופנית ונפשית לאורך זמן על ידי ויסות הגלוקוז בדם, להעניק תמיכה למערכת הלב וכלי הדם, ולהשפיע לחיוב על מערכת החיסון.
במקביל הוא דואג לעצור את המערכות הפחות קריטיות ברגעי קיצון, זאת כדי למקד את כל המשאבים הדרושים במאבק נגד הלחץ.
על פניו זה נראה כאילו הגוף שלנו מצויד במנגנון מושלם להתמודדות עם מצבי לחץ, אולם כמו כל מערכת מתוחכמת אחרת, זו בדרך כלל פועלת בצורה הטובה ביותר כאשר ישנו איזון בריא.
ההשפעות המזיקות של רמות קורטיזול גבוהות
אך במידה ואנו נמצאים במצב של סטרס מתמיד, הקורטיזול ששימש בתחילה כגלגל הצלה, הופך למסוכן כאשר הוא משתחרר בכמויות גדולות וממושכות.
במילים אחרות, כאשר רמות הקורטיזול אינן מאוזנות לאורך זמן, אנו מרגישים את כל הרגשות הסטרס ביתר שאת: עייפות, כאבי ראש, עלייה בלחץ הדם, דיכאון, תחושת תשישות מתמדת ועוד.
כך שייתכן מאוד שחלק מהתחושות הקשות שאנו חווים היום, הנובעות מהמצב הביטחוני, מחמירות עוד יותר בגלל עודף קורטיזול בגוף.
פתרונות טבעיים להפחתת קורטיזול
בשלב הזה, עולה הצורך למצוא דרכים טבעיות במטרה להוריד את רמות הקורטיזול ולאזן אותו בגוף.
האם ניתן לעשות זאת? התשובה היא כן, ולשם כך מומלץ לשלב בין מספר פעולות גם יחד.
אחת השיטות היעילות היא פעילות גופנית קבועה, שמפחיתה את רמות הקורטיזול וגם עוזרת לשפר את מצב הרוח. בנוסף, כדאי ללמוד כיצד להתמודד עם סטרס בצורה נכונה. למשל באמצעות מדיטציה, יוגה או אפילו נשימות עמוקות שתוכלו לעשות כמה פעמים ביום, כדי להרגיע את הגוף והנפש.
תוספי התזונה המסייעים להתמודד עם סטרס
יש גם את הפן התזונתי. באופן טבעי כשאנחנו בסטרס, ישנה נטייה “לברוח” ולמצוא נחמה בממתקים, שתייה ממותקת, לחמים ובצקים, אבל בפועל הם מעלים את רמות הקורטיזול ומחמירים את תחושת הלחץ.
השילוב הזה יכול להוביל להשמנת יתר ולמחסור בויטמין D, דבר שעלול לפגוע בתפקוד הבריא של הגוף. לכן כדאי להתמקד במזון שיכול לעבוד הפוך ולהוריד את רמות הקורטיזול. מזונות שמכילים מגנזיום, ויטמין D ואומגה 3 יכולים להיות לעזר גדול.
בנוסף גם תוספי תזונה מסוימים יכולים לסייע לנו בהתמודדות עם סטרס ולהעניק לגוף את התמיכה הנחוצה לו.
התוסף הראשון הוא תוסף טבע קול, והוא הרבה יותר תוסף תזונה, אלא מדובר בשילוב ייחודי של חמישה צמחי מרפא שנועדו לסייע להתמודד עם מתח ולחץ יומיומי.
הפורמולה של תוסף טבע קול כוללת סקוטלרייה אירופאית, קמומיל, זיזפוס סיני, פסיפלורה ולבנדר. כל אחד מצמחי המרפא הללו הוא בעל תכונות מרגיעות שהוכחו מחקרית.
טבע קול החודש במתנה עם כל רכישה החל מ- 280 ש"ח
ביחד הם פועלים בצורה הרמונית כדי לאזן את מערכת העצבים, להרפות מתחים בשרירים, ולשחרר תחושת כיווץ גם במערכת העיכול שנגרמים כאשר אנו חווים סטרס מתמיד.
תוסף תזונה נוסף שעושה פלאים בהתמודדות עם לחצים הוא תוסף Thymoquin 3%, אשר מתבסס על שמן קצח פטנטי וויטמין D.
מחקרים קליניים הראו שנטילת התוסף למשך תקופה קצרה יחסית, גרמה לשיפור ניכר באיכות השינה, והביאה לרוגע משמעותי יותר, עם ירידה בתחושות של חרדה וסטרס.
בנוסף נמצאה ירידה ברמות הקורטיזול בדם.
לכן על כך שהקורטיזול הוא כלי חשוב שהגוף שלנו מפעיל במצבי סטרס אין עוררין. הוא מסייע לנו להתמודד טוב יותר עם מצבי לחץ כפי שאנו חווים בימים אלה בעקבות המלחמה המתמשכת והאיומים שאינם נגמרים.
אולם מאחר ואנו נמצאים במתח מתמשך, הקורטיזול עלול להפוך מפתרון לבעיה. לכן המטרה היא לשמור על האיזון.
באמצעות כלים כמו תזונה נכונה, פעילות גופנית ותוספי תזונה מתאימים, אפשר להיעזר בקורטיזול בצורה חיובית, בלי לתת לו לעבור את הגבול שבו הוא מתחיל לפגוע בנו.
יש לך שאלות? בקשות?
אנחנו כאן עבורך!
לא ברור לך אילו תוספים מתאימים לך?
יש לך שאלות לגבי תוספים שלא מצאת להם תשובה באתר?
יש לך אתגר כזה אחר שמצריך מענה אישי מדויק?
יש שאלה שלא קיבלת עליה מענה משביע רצון?
מזמינים אותך לשלוח אלינו את הטופס שנמצא כאן למטה ונשמח לתאם לך שיחת כוונון ללא עלות.
קליק כאן!