למה כדאי לכם לנקות את הגוף מרעלים?
מיטל דדוש - בריאות דרך הטבע
החיים כיום בתרבות המערב והשפע מלאי זיהום ופסולת, ישנם רעלים שמגיעים אלינו ממקורות חיצונים, כגון: במזונות שאנו אוכלים, במים שאנו שותים, בחומרי ניקוי למיניהם, מוצרי קוסמטיקה ובאוויר שאנו נושמים וישנם רעלים שמגיעים אלינו ממקורות פנימיים ונוצרים בצורה טבעית בתוך גופנו כתוצאה מתהליכים מטבוליים שונים.
שאיפת הגוף היא תמיד לאיזון ועל כן הגוף משקיע משאבים רבים והמון כוחות על מנת לנקות את הפסולת שהצטברה, אבל גם לגוף שלנו יש גבול מסוים של רעלים איתם הוא מסוגל להתמודד וכאשר אנו מכניסים לגוף כמות גדולה של רעלים שהיא יותר מכמות הרעלים שהגוף יכול להפריש אז מתחילה להיווצר שרשרת של סימפטומים שבמשך הזמן הופכים להיות מחלות.

ככל שהגוף צעיר ובריא יותר כך יש ביכולתו להפריש רעלים ביעילות רבה יותר ולהקטין את הנזק שנגרם.
בגוף שלנו קיימת מערכת לטיהור רעלים שנועדה באמצעות הטבע לשמור על הבריאות שלנו אך תפקידנו הוא לסייע למערכת הזו בכך שנצמצם את כניסת הרעלים ככל האפשר ונאפשר לגוף את התנאים האופטימליים לכך.
תהליך של ניקוי רעלים זהו תהליך של ניקוי וניקוז הרעלים שהצטברו בגופנו במשך הזמן ובניקוי אנחנו למעשה מגרים ומגבירים את תפקודי המערכות הקשורות בפינוי הפסולת. מערכות אלו כוללות את מערכת הכליות והשתן, מערכת העיכול דרך הצואה, מערכת העור דרך ההזעה ומערכת הנשימה דרך הנשיפה.
תהליך של ניקוי רעלים יזום מאפשר לגוף את התנאים להחלים ולהתחדש באמצעות תזונה נקיה וטבעית שמאפשרת מנוחה למערכות הגוף ובפרט למערכת העיכול ובשילוב הרגעת מתחים, תנועה, נשימות וכלי עזר נוספים שתומכים בגוף לעשות את עבודתו נאמנה.
מה הם הרעלים שאותם אנו רוצים לפנות?
רעל זהו חומר המוגדר כ”טוקסין” אשר יוצר גירוי או תופעות מזיקות לגוף, הוא יכול לחדור לרקמות הן ממקור חיצוני והן ממקור פנימי והוא מפריע לתפקוד הטבעי של המטבוליזם.
הטוקסינים (הרעלים) מוגדרים גם כ:
- חומר שהגוף אינו מסוגל לזהות אותו , לפרק אותו או לעכל אותו.
- חומר אשר במינונים קטנים נחוץ לגוף אך במינונים גבוהים יפריע לפעילות התקינה של הגוף.
- חומר אשר מיוצר על ידי הגוף כתוצאת לוואי מתהליכים הכרחיים ואינו מפונה.
- חומר שנוצר בכמות גדולה מפעילות אנורמלית של הגוף.
- חומרים שמערכת הפינוי של הגוף אינה יכולה לסלק במהירות הנחוצה או בכלל.
- חומרי פסולת אלו הינם מזיקים ונכנסים לגוף באמצעות תזונה מעובדת ומתועשת, זיהום אויר, חומרי ניקוי כימיים, שימוש במוצרי קוסמטיקה כימיים, מתח נפשי ועוד.
בתגובה לכך, הגוף נוקט בפעולות על מנת להפריש את אותם רעלים, בצורה טבעית לחלוטין וכמעט ללא מאמץ מודע של האדם, הגוף עובד על הוצאת פסולת באמצעות: שתן, צואה, זיעה ונשימה.
באופן טבעי הגוף תמיד מנסה לפלוט את הרעלים הללו בדרכים שונות, כגון: נזלת, שיעול, שלשולים, פריחות על העור ועוד סימפטומים שונים, הבעיה נעוצה בכך שבמקום לתת לגוף להפריש את הפסולת, אנו למעשה מונעים ממנו את ההפרשה על ידי כדור נגד שלשול, משחה נגד פריחה וכו'… וזה גורם לרעלים להישאר תקועים בגוף.
כיצד הגוף מאותת לנו שהגיע הזמן לניקוי רעלים?
לכולנו יש רעלים בגוף, השאלה אם זה כבר הגיע למצב שבו הגוף כבר מתחיל לאותת לנו על ידי מצבי חולי שונים, סימפטומים ומיחושים שהוא עמוס ברעלים, הסימנים לרעלים בגוף הינם רבים ומגוונים ואצל כל אדם הם מתבטאים בצורה שונה ובעוצמות שונות, עומס רעלים בגוף יכול להתבטא בכאבי ראש, מיגרנות, אלרגיות, סינוסים מלאים, ליחות, שיעול, נפיחות בבטן, גזים, פריחות שונות בעור, עייפות, חולשה והרשימה עוד ארוכה.
מה הם הגורמים החיצוניים שמעודדים יצירת פסולת מיותרת בגוף?
צריכת מזונות מעובדים ומתועשים, מלח בכמות גבוהה, אוכלים מזנות מטוגנים, קפאין, ניקוטין, מוצרים מן החי שעשירים באנטיביוטיקה ובהורמונים, מזונות חריפים שמגרים את דפנות המעי על בסיס קבוע, מזונות מתוקים, ממתיקים מלאכותיים, משקאות מוגזים, סוכר לבן , שאיפת אויר מזוהם על בסיס קבוע, חשיפה קבועה לכימיקלים, מתח נפשי, רגשות שליליים, מחשבות מטרידות ולמעשה ניהול של אורח חיים לקוי על כל רובדיו יכול לעודד עומס של רעלים על הגוף הן ברובד הפיסי והן ברובד הנפשי.
לכן, שינוי הרגלי החיים ומעבר לאורח חיים בריא אשר מצמצם ככל האפשר את כמות הרעלים בחיינו לצד תמיכה במערכות ההפרשה של הגוף וחיזוק הגוף, כל אלו יתרמו רבות לחידוש כוחות הריפוי של הגוף ולהפרשת הפסולת אשר מפרה את האיזון של הגוף.